Google+ WorkingAtHomeSociety : Ντύσου πρόχειρα και βάλε το κραγιόν σου. Αυστηρά για γυναίκες.

19 Ιαν 2013

Ντύσου πρόχειρα και βάλε το κραγιόν σου. Αυστηρά για γυναίκες.

Ως εργαζόμενη εκτός σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια, αφιέρωνα ένα σεβαστό μέρος του ελεύθερου χρόνου μου, στην φροντίδα και την επιλογή των ρούχων που θα φορούσα στη δουλειά την επόμενη μέρα, αφού το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμουν επέβαλλε άκρως επαγγελματική και προσεγμένη εμφάνιση. Ομολογώ, ότι η διαδικασία της επιλογής των ρούχων και η περιποίηση του εαυτού μου πριν τη δουλειά, ήταν κάπως κουραστική. Σήμερα όμως, που εργάζομαι εντός σπιτιού, μου λείπει πολύ. Παρακολουθώντας sites και blogs για τη μόδα στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να αξιοποιώ τις χρήσιμες προτάσεις για συνδυασμό ρούχων, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Φαντάζομαι, πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι από το σπίτι δεν ντύνονται με τα "κανονικά" τους ρούχα για να πάνε ως το διπλανό δωμάτιο και να εργαστούν. Οι δικές μου επιλογές στο καθημερινό ντύσιμο κυμαίνονται από μία άνετη φόρμα έως - θα το πω, και ας παρεξηγηθώ - ακόμα και την πυτζάμα μου. Παρατήρησα όμως, ότι τις φορές που χρειάζεται να μπω στη διαδικασία ντυσίματος με άλλα ρούχα για να βγω από το σπίτι για κάποιο λόγο, πριν επιστρέψω για δουλειά,  η ψυχολογία μου είναι εντελώς διαφορετική.

Υιοθέτησα λοιπόν κάποιες κινήσεις που μπορώ να κάνω το πρωί ώστε να μου δημιουργείται η αίσθηση πως ξεκινά, όχι απλώς μία μέρα, αλλά μία εργασιακή μέρα, και τις μοιράζομαι μαζί σας:
1. Ξεχωρίστε σε ενα συρτάρι ρούχα που είναι άνετα μεν, θα μπορούσαν όμως να φορεθούν και εκτός σπιτιού, όπως μια φόρμα, ένα τζην και όμορφες μπλούζες. Έτσι κάθε μέρα θα μπορείτε να επιλέγετε, να συνδυάζετε και να φοράτε κάτι διαφορετικό, δημιουργώντας, γιατί όχι, και στυλ!!!
2. Επιλέξτε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή παπουτσοπαντοφλάκια που να συνδυάζονται με τα ρούχα σας και φορώντας τα να δημιουργούν την εικόνα ενός ολοκληρωμένου ντυσίματος. Ας αφήσουμε πια τις παντόφλες για τις βραδυνές ώρες (μετά το σχόλασμα).
3. Ένα ντους το πρωί και η περιποίηση του προσώπου και του σώματος, "πετούν" τον ύπνο από πάνω μας. Γιατί όχι, και μία σταγόνα του αγαπημένου μας αρώματος, ώστε να ξυπνήσει τις αισθήσεις και να μας κάνει να νιώσουμε όμορφες και έτοιμες για μία απαιτητική μέρα.
4. Περιποιηθείτε τα μαλλιά. Ένα κλάμερ δεν αρκεί για να πεις ότι χτενίστηκες.
5. Οι κυρίες ας τολμήσουν και λιγο μακιγιάζ. Τα ροδαλά μάγουλα και τα ενυδατωμένα χείλη μας ανεβάζουν τη διάθεση.
6. Πρωινή γυμναστική: Κυκλοφορούν στο YouTube videos με 10λεπτα ή 30λεπτα γυμναστικής για το σπίτι. Αν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου και φυσικά αυτοπειθαρχία, ενα τέτοιο μίνι πρόγραμμα γυμναστικής ξυπνά και αναζοωγονεί.
7. Τέλος, δημιουργήστε την εξής εικόνα στο μυαλό σας. Πόσο πολύ θα διασκέδαζε κάποιος αν μπορούσε να δει με μία κάμερα το outfit πυτζάμα-παντόφλα όταν του μιλάμε με άκρως επαγγελματικό τόνο στο τηλέφωνο για δουλειά. Ε, όχι ας μην δώσουμε σε κανένα τέτοια χαρά!

Βέβαια υπάρχει και μία μερίδα εργαζομένων από το σπίτι που τοποθετεί στα υπερ, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με την εμφάνιση του για να ξεκινήσει δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι έτσι κερδίζουν πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθούν με πιο ουσιαστικά πράγματα.

Κάθε άποψη σεβαστή και πολύ θα ήθελα να μάθω μέσω των σχολίων σας πως διαχειρίζεστε εσείς το θέμα του ντυσίματος ως εργαζένος στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου