Google+ WorkingAtHomeSociety : Τόπος εργασίας: Παντού. ΜΕΡΟΣ Α΄

13 Δεκ 2012

Τόπος εργασίας: Παντού. ΜΕΡΟΣ Α΄

Σύμφωνα με πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Forbes και με πρόσφατη έρευνα σε πάνω από 3.000 επιχειρηματίες, 82% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια πολλές επιχειρήσεις θα εξαρτώνται αποκλειστικά από εικονικές ομάδες online εργαζομένων.  

Ο Michael Haaren, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του website για την εργασία Rat Race Rebellion και συγγραφέας του Work At Home Now λέει: «Πολλές τάσεις υποστηρίζουν την πρόβλεψη ότι η εργασία από οπουδήποτε σύντομα θα είναι το νέο πρότυπο». Όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζόμενους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να εκτελούν την εργασία τους στα εταιρικά γραφεία ή έστω κάπου κοντά σε αυτά. Ο Haaren υποστηρίζει πως εταιρείες όπως η American Express, η Amazon, η United Health και η Aetna, κατά κάποιο τρόπο συνειδητοποίησαν πως αν η διαδικασία πρόσληψης αφορά εικονικούς εργαζόμενους, αποκτούν πρόσβαση σε εκατομμύρια πιθανούς υποψήφιους, παρά στις εκατοντάδες αυτών που βρίσκονται σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από την εταιρεία. Επίσης αυτό το σχήμα εργασίας οδηγεί σε εξοικονόμηση του κόστους στέγασης των εργαζομένων, μειώνει όμως και το turnover (το ρυθμό εναλλαγής προσωπικού), καθώς οι εργαζόμενοι γίνονται περισσότερο πιστοί στην εταιρεία τους, όταν τους προσφέρεται ελευθερία κινήσεων. 

Κάποιες διορατικές εταιρείες υλοποιούν την ιδέα της εργασίας από παντού και καινοτομούν. Συνεργαζόμενα κέντρα χώρων εργασίας ξεφυτρώνουν σε όλη την Αμερική για να προσφέρουν στους freelancers, στους επιχειρηματίες και σε όσους εργάζονται από το σπίτι τη δυνατότητα να νοικιάσουν ένα γραφείο με την ημέρα, την εβδομάδα ή το μήνα ή για όσο διάστημα επιθυμούν, σε όποια περιοχή της χώρας μπορεί να βρίσκονται. 

Η ιδέα αυτή έχει προσελκύσει και ορισμένους επενδυτές με πολλά βαλάντια. Μέσα από την επενδυτική του εταιρεία Revolution, ο ιδρυτής της AOL Steve Case στήριξε την εκκίνηση της Loosecubes τον Μάρτιο, η οποία συνταιριάζει «εικονικούς εργαζόμενους» με εταιρείες που έχουν χώρους ελευθέρων γραφείων. Παράλληλα, ο Jeff Bezos του Amazon και ο Howard Schultz των Starbucks είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα της General Assembly, που εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της διαθέτει και ένα χώρο ελεύθερων γραφείων 6.000 τ.μ. στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

Στο μέλλον, οι «εργαζόμενοι από παντού» θα μπορούν να δουλέψουν ακόμα και από τον δρόμο, κυριολεκτικά! Ο Haaren βλέποντας πιο μακριά, κάνει λόγο για τα νέα μοντέλα της Ford, της Chevrolet and της Mercedes, εξοπλισμένα με WiFi, που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε κινούμενο internet hotspot! 

Μπορούμε λοιπόν πια να μιλάμε για ακριβοπληρωμένες εικονικές δουλειές που κάποιος μπορεί να κάνει από τον καναπέ του σπιτιού του ή και από ένα τοπικό καφέ; 

Πηγή: Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου