Google+ WorkingAtHomeSociety : Τόπος εργασίας: Παντού. ΜΕΡΟΣ Β΄

16 Δεκ 2012

Τόπος εργασίας: Παντού. ΜΕΡΟΣ Β΄

Σήμερα, μπορούμε πια να μιλάμε για ακριβοπληρωμένες ειδικότητες εικονικών εργαζομένων. Τα οικονομικά δεδομένα, που αναφέρονται σε άρθρο του Forbes για τις πιο ακριβοπληρωμένες ειδικότητες εικονικών εργαζομένων, αφορούν την αγορά της Αμερικής. Οπότε, ας μη σταθούμε τόσο στα ποσά, όσο στο γεγονός της ύπαρξης των ειδικοτήτων των παρακάτω εδικοτήτων. 

Πολλές από αυτές τις ειδικότητες συγκεντρώνονται στον τομέα της υγείας. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας, προσλαμβάνονται από νοσοκομεία και ασφαλιστικές εταιρείες, για να συμβουλεύουν και να προσφέρουν βοήθεια από απόσταση. Οι Τηλεακτινολόγοι, για παράδειγμα, μελετούν τις ψηφιακές εξετάσεις ασθενών και συνομιλούν με τον θεράποντα ιατρό μέσω τηλεδιασκέψεων. Ως μία από τις πιο καλοπληρωμένες ιατρικές ειδικότητες, οι τηλεακτινολόγοι, μπορούν να κερδίζουν έως και $400,000 ετησίως, κάτι που εξαρτάται βέβαια τόσο από την εμπειρία τους όσο και από τις ώρες που εργάζονται. Ο Michael Haaren, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του website για την εργασία Rat Race Rebellion και συγγραφέας του Work At Home Now, αναφέρει εταιρείες όπως η Virtual Radiologic, η Imaging on Call και η Radiology 24/7, ως μερικές από αυτές που απασχολούν τηλεακτινολόγους σήμερα. 

Παρομοίως, οι Τηλεφαρμακοποιοί. Η μελέτη ιατρικών συνταγών και ο έλεγχος για ενδείξεις και αντενδείξεις φαρμάκων, μπορεί σήμερα να γίνει από παντού, όχι μόνο πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου. Η Ann Rathke, τηλεφαρμακοποιός και συντονίστρια της Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της βόρειας Ντακότα, ισχυρίζεται πως ένας τηλεφαρμακοποιός μπορεί να κερδίζει κατά μέσο όρο $105,000 το χρόνο, αν δουλεύει στον τομέα των λιανικών πωλήσεων φαρμάκων και $118,000, αν προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάποιο νοσοκομείο. 

Επιπλέον, Τηλενοσηλευτές, προσλαμβάνονται από νοσοκομεία ώστε να συμβουλεύουν τηλεφωνικώς τους ασθενείς. Αλλά και Ιατρικοί Συνταγογράφοι που επίσης εργάζονται εξ αποστάσεως, απασχολούνται στο να μετατρέπουν τη μαγνητοφωνημένη συνταγή ή διάγνωση των γιατρών σε γραπτά κείμενα και να κερδίζουν με αυτό τον τρόπο, μισθό της τάξης των $33,000. 

Με την εξάπλωση της τάσης για online μαθήματα σε κολλέγια, το να διδάσκεις σε μία τάξη δεν προϋποθέτει πια αίθουσα διδασκαλίας. Online καθηγητές ανώτερης εκπαίδευσης κερδίζουν περίπου $62,000 το χρόνο, διδάσκοντας από οπουδήποτε στον κόσμο, με τη βοήθεια μίας web κάμερας.

Όλο και μεγαλύτερη ανάγκη παρουσιάζεται επίσης και για μεταφραστές οι οποίοι χωρίς να περιορίζονται σε ένα γραφείο, μπορούν να κερδίζουν περί τις $43,000 ετησίως. «Καθώς οι ΗΠΑ γίνονται όλο και περισσότερο πολυπολιτισμικές, η ανάγκη για υπηρεσίες μεταφραστών αυξάνεται συνεχώς», τονίζει η Nancy Collamer, career coach και ιδρύτρια του website My Lifestyle Career. Οι γλώσσες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα κινέζικα, τα ισπανικά και τα αραβικά. «Συνδυάζοντας τη γνώση της γλώσσας με τεχνική εξειδίκευση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις νομικές μεταφράσεις, κάποιος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα εισοδήματα του». 

Ο πιο «τολμηρός» Haaren αναφέρει και άλλη μία ειδικότητα τους Phone-sex Operators, δηλαδή τους εργαζόμενους σε ροζ γραμμές. Σύμφωνα με την «ειδική» Mistress Susan, οι PSOs που δουλεύουν για άλλους μπορούν να κερδίσουν από $6 έως $30 την ώρα. Οι ανεξάρτητοι PSOs όμως μπορούν να βγάλουν από $3 έως $100 το λεπτό, με αποτέλεσμα εξαπλάσια κέρδη. Η συγκεκριμένη ειδικότητα τράβηξε την προσοχή μετά την πρόσφατη προβολή του φιλμ A Good Time, Call, όπου δύο νέες γυναίκες που δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην βρίσκουν τη λύση όταν γίνονται «τηλεφωνικά δημιουργικές». Φυσικά μία τέτοια ειδικότητα, δεν είναι για όλους! 

Άλλες ακριβοπληρωμένες «εργασίες από παντού» είναι οι συγγραφείς τεχνικών θεμάτων, οι εικονικοί φοροτεχνικοί αλλά και οι εκπρόσωποι customer service. «Η αγορά οδεύει προς μία πιο ανεξάρτητη μορφή εργασίας» λέει ο Haaren. «Οι άνθρωποι με παλιομοδίτικες απόψεις, αναφορικά με την εργασία θα υποφέρουν. Αντίθετα όσοι κλίνουν προς την επιχειρηματικότητα και είναι αυτοπαρακινούμενοι θα προοδευόσουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου